tisdag 22 maj 2007

Vaför inte utbilda om kulturskillnader Polishögskolan

I dagens DN kan man läsa att Polishögskolan tar bort utbildning om hatbrott, kulturskillnader, rasism, homofobi mm. Det låter väldigt konstigt i mina öron. Är det verkligen så? Eller går momenten in i andra kurser. Det kanske inte är fel att ta ett helhetsperspektiv på saken.

I vårt samhälle blir det bara tydligare och tydligare hur olika vi människor är och att en förståelse för detta är nödvändig. Med förståelse menar jag inte att det är en ursäkt på något sätt för att bete sig som en rasist eller homfob eller vad det nu kan vara fråga om.

Men när trafikbrott får större utrymme än det har idag blir jag fundersam. Det mesta där tycks handla om böter för förseelse mot ordningen - dubbdäck i maj och andra viktiga (NOT) saker att sätta dit folk för. Att oprovocerat bli nedslagen på busshållplatsen eller hotad med pistol på Roslagsbanan är tydligen inte lika allvarliga brott, eftersom där kan förövarna haffas och släppas igen efter en timme.

Att man har som mål att polisstuderande ska kunna simma 150 meter efter att ha gått två terminer förstår jag inte alls. Är det inte krav på att man ska kunna simma 200 meter i mellanstadiet?

Inga kommentarer: