fredag 15 juni 2007

Läge att starta Pensionärernas Ungdomsförbund...

Ännu är jag inte pensionär själv men den tiden kommer och det är lika bra att börja förbereda sig på vad som komma skall och engagera sig i tid. Därför vill jag uppmuntra bildandet av Pensionärernas ungdomsförbund, PUF. Medlemmarna är från X år och uppåt, och med det menar jag att man väljer själv. Ett PUF behövs för att det är vi som har kraften att protestera för "gamlingars" rätt att finnas med och synas och verka i samhällsdebatten.

Att vara pensionär är inte bara att ha det dåligt, det finns en hel del fördelar också. Att vara förtidspensionär är förmodligen inte ett lyft för självkänslan men ett nödvändigt ont för vissa. Samhället har råd med att stötta upp där det behövs.

Att vara pensionär är att ha passerat en hel del av livets vedermödor, visserligen kommer nya med olika krämpor som ett brev på Posten. Men öppna lite på gränserna och anpassa sitationen efter det. Sitt inte och räkna ut att en förtidspensionär bara får vara sysselsatt x antal timmar för att inte förlora hela sin förtidspension. Om denna regel bryts kommer Försäkringskassan med hela sitt drev och skall dra in förmånen. I vissa fall finns det kanske skäl i andra inte. Regeringen arbetar för att så många som möjligt ska komma i arbete utefter sina förutsättningar. Det är bra. Att ha arbetskamrater och ingå i ett större socialt sammanhang mår de flesta människor fint av.

PUF skall verka för att människor med erfarenhet får en renässans på arbetsmarknaden. Erfarenhet behövs. Man skall inte efter ett långt yrkesliv behöva gå ut med grannens hund som jobb.

PUF ska arbeta för att öppna ögonen på yngre personer och få dem att förstå att man inte slutar tänka efter 35 års ålder. Livet är inte slut då.

PUF ska inte behöva stå enade mot regeringen (DN). Puffare skall vara en naturlig del av regeringen och verka för att ALLA grupper i samhället får det bra.

Jag gillar helt enkelt inte dessa ständiga konfrontationer. Vi behöver en pragmatisk inställning till livet och inse att vi ska jobba för varandra, först då kan det bli bra för fler.

Välkommen till PUF!

1 kommentar:

Anonym sa...

var blir man medlem? :)