tisdag 22 april 2008

Det må så vara att KU är det vi har...

Uppdatering: Ledarsidan i Svenskan vidhåller idag det Sanna Rayman skrev igår så jag vidhåller min skrivning. Om Schenström kommer eller ej till KU - det finns ingen lag på att man SKA göra det säger de som kan det här så är inte det viktigast. Det viktiga är att återupprätta KU så att det inte framstår som en cirkus. Det är statsministern som har det yttersta ansvaret och han har planer på att komma vad jag förstå. Det torde faktiskt räcka idag.

igår tisdag skrev jag:

KU är det vi har menar Sanna Rayman i SvD, trots spektakel så borde vi acceptera det. För min del kan jag inte riktigt hålla med. KU är en alldeles för viktig instans för att användas som lekstuga för den som vill göra livet till ett helsicke för andra under ovärdiga former. Det blir en teater och det är väl ändå inte meningen.

Det kan vara så att det senaste ärendet med Ulrica Schenström gör att KU återupprättas till att bli en mycket viktig instans igen. Schenström som nu avböjer att vara närvarande kanske ställer saken på sin spets. Hon har trots allt inte nekat till att svara på frågor. Det finns inte så många frågor längre att ställa i den här frågan utan det handlar mer om att hålla den vid liv och ställa till trassel och spektakel. Det är lite ovärdigt.

(SvD)
(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ovärdigt? Bara förnamnet! Och genom att ta upp detta spektakel på ledarplats har därmed SvD dragit detta teaterspel ett varv vidare ... med en snurrig argumentation dessutom. Oppositionen torde gnugga händerna - historien får leva vidare (KU ska väl ändå användas till något viktigare? Och medierna har väl ändå fått sina köttben redan i detta fall?) Någonstans måste ju även media känna gränser på personliga offer. Vem har intresse av denna historia numera? Surmulna gnällisar möjligen. Schenström gör helt rätt!

Anonym sa...

KU är inte ett dugg viktigt så länge man kan låta bli att komma om man vill och undgår straffansvar.

Ulrica Schenström (och alla som skiter i att komma när de kallas) borde hämtas med polis, kicking and screaming. Men inte till något mesigt KU som bara har makt att säga "du gjorde fel. Fy fy." utan till en riksrätt som har makt att döma politker, minstrar och riksdagsledamöter till fängelse.